Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2008

Windows Live Messenger 9 Beta

Σε τελική ευθεία βρίσκεται η νέα beta έκδοση του Windows Live Messenger η οποία έφτασε την έκδοση 9.0.1407.1107. Η πρώτη beta έκδοση είχε διατεθεί αποκλειστικά σε 5.000 beta testers ενώ αυτή η έκδοση είναι διαθέσιμη για όλους. Χτες την έκανα εγκατάσταση και είδα ότι πολλές βελτιώσεις έχουν γίνει στο αισθητικό μέρος της εφαρμογής και επίσης στις λειτουργίες του.

Ένα από τα νέα χαρακτηριστικά είναι ότι μπορεί πλέον κάποιος να κάνει sign in από διαφορετικές τοποθεσίες χωρίς να απαιτείται η αυτόματη αποσύνδεση σε κάποια άλλη τοποθεσία που είχαμε ήδη κάνει sign in. Βέβαια δεν ξέρω πόσο χρήσιμο είναι αυτό για κάποιους αλλά είναι πλέον εφικτό με τη νέα έκδοση.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό που μου άρεσε είναι ότι μπορούμε να αντιστοιχήσουμε σε κάθε μια επαφή (δεξί κλικ πάνω σε μια επαφή και επιλέγουμε “Choose sounds for this contact”) μας ξεχωριστά ένα ήχο ή ένα τραγούδι και να αναπαράγεται αυτόματα όταν αυτή συνδέεται ή μας στέλνει άμεσο μήνυμα στον υπολογιστή μας. Έχω βάλει σχετική εικόνα παρακάτω που μπορείτε να δείτε ότι υπάρχει και ενσωματωμένο εργαλείο για να κόβουμε το αρχείο μουσικής εκεί που θέλουμε.

To νέο Windows Live Messenger υποστηρίζει επιτέλους προσθήκη κινούμενων αρχείων .gif στη θέση της προσωπικής μας εικόνας. Έπαιξα λίγο με τα gifakia που είχα και μπορώ να πω ότι είναι πολύ όμορφο αυτό που φαίνεται στον συνομιλητή μας. Δοκιμάστε ότι αρχείο animation .gif θέλετε και αυτόματα θα προσαρμοστεί στο μέγεθος του messenger.

Μία άλλη νέα λειτοργία έχει να κάνει με τον αποκλεισμό κάποιου χρήστη (block contact) όπου πλέον επειδή το spam έχει εμφανιστεί και στην υπηρεσία του messenger μπορούμε να κάνουμε αποκλεισμό ενός χρήστη και ταυτόχρονα να αποσταλεί αναφορά στην Microsoft ότι ο χρήστης αυτός είναι spammer (block and report as spammer).

Υπάρχουν βέβαια αρκετές άλλες αλλαγές που αφορούν την επιπλέον ασφάλεια στις συνομιλίες, αλλαγές αισθητικές κλπ που μπορείται να τις ανακαλύψετε κάνοντας εγκατάσταση τη νέα beta έκδοση του Windows Live Messenger 9.


Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για λήψη στα παρακάτω links:

Windows Live Messenger 9 Beta
Rapidshare , Super Downloads

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου