Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2008

Το Bios, ως ομάδα δράσης γύρω από τα νέα μέσα και τις σύγχρονες εκφάνσεις του πολιτισμού στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο, έκανε την πρώτη του εμφάνιση to 2001, διοργανώνοντας το φεστιβάλ Bios Project 01.

Από τότε έως σήμερα, έχοντας πλέον αποκτήσει μόνιμη βάση στο κτίριο της Πειραιώς 84, συνεχίζει να οργανώνει και να φιλοξενεί δράσεις διαφορετικού περιεχομένου και ύφους, αλλά κοινής αισθητικής, σε ανοιχτό διάλογο με την αστική κουλτούρα και με κεντρικούς θεματικούς άξονες την πόλη,το σώμα και τα media.


Το μεγαλύτερο μέρος της δράσης του BIOS πραγματοποιείται σε έναν πολυεπίπεδο χώρο πολλαπλών δυνατοτήτων και χρήσεων σε ένα από τα πιο κομβικά σημεία της πόλης: στο νούμερο 84 της Οδού Πειραιώς.


Από την έναρξη της λειτουργίας τους έως και σήμερα, το Bios αριθμεί περισσότερες από 300 εκδηλώσεις, πολλές από αυτές με τη συνεργασία σημαντικών φορέων, όπως το British Council και το Goethe Institute, ο Δήμος Αθηναίων, η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, το Υπουργείο Ανάπτυξης και η Βουλή των Ελλήνων.
Μέσα από τις δράσεις του, το Bios προσπαθεί να αναδείξει όλες τις ιδιότυπες συνιστώσες της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας και ζωής στην πόλη.
Η δράσεις του Bios χωρίζονται σε μουσικές εκδηλώσεις, προβολές, θέατρο, διαλέξεις, εργαστήρια και εκθέσεις

---------> > > > Bios Oficial Pagina

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου