Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2008

Το Bios, ως ομάδα δράσης γύρω από τα νέα μέσα και τις σύγχρονες εκφάνσεις του πολιτισμού στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο, έκανε την πρώτη του εμφάνιση to 2001, διοργανώνοντας το φεστιβάλ Bios Project 01.

Από τότε έως σήμερα, έχοντας πλέον αποκτήσει μόνιμη βάση στο κτίριο της Πειραιώς 84, συνεχίζει να οργανώνει και να φιλοξενεί δράσεις διαφορετικού περιεχομένου και ύφους, αλλά κοινής αισθητικής, σε ανοιχτό διάλογο με την αστική κουλτούρα και με κεντρικούς θεματικούς άξονες την πόλη,το σώμα και τα media.


Το μεγαλύτερο μέρος της δράσης του BIOS πραγματοποιείται σε έναν πολυεπίπεδο χώρο πολλαπλών δυνατοτήτων και χρήσεων σε ένα από τα πιο κομβικά σημεία της πόλης: στο νούμερο 84 της Οδού Πειραιώς.


Από την έναρξη της λειτουργίας τους έως και σήμερα, το Bios αριθμεί περισσότερες από 300 εκδηλώσεις, πολλές από αυτές με τη συνεργασία σημαντικών φορέων, όπως το British Council και το Goethe Institute, ο Δήμος Αθηναίων, η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, το Υπουργείο Ανάπτυξης και η Βουλή των Ελλήνων.
Μέσα από τις δράσεις του, το Bios προσπαθεί να αναδείξει όλες τις ιδιότυπες συνιστώσες της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας και ζωής στην πόλη.
Η δράσεις του Bios χωρίζονται σε μουσικές εκδηλώσεις, προβολές, θέατρο, διαλέξεις, εργαστήρια και εκθέσεις

---------> > > > Bios Oficial Pagina

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2008

50 εκατομμύρια χρήστες το Hi5!

Σε ένα από τα πιο δημοφιλή διαδικτυακά κοινωνικά δίκτυα έχει αναδειχθεί το Hi5 - η επιτυχία του οφείλεται σε χρήστες απ’ όλο τον κόσμο, σε αντίθεση με το MySpace που επικεντρώνεται στους Αμερικανούς.

Η εταιρεία που έχει τη βάση της στο Σαν Φρανσίσκο έχει εισάγει καινούργιες λειτουργίες στο site της έτσι ώστε να επιτρέπει στους χρήστες να ανεβάζουν μουσική και βίντεο, να δημιουργούν blog και φυσικά να δικτυώνονται με φίλους και γνωστούς.

Σύμφωνα με την εταιρεία η «κίνηση του Hi5 αυξάνεται κατά 15% κάθε μήνα και σήμερα είναι το δεύτερο δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο μετά το MySpace με 50εκ. χρήστες».

Σύμφωνα με την Alexa, το Hi5 είναι το 11o δημοφιλέστερο site.

Αν και το site βρίσκεται σε καλύτερη θέση από το Facebook ωστόσο οι Αμερικανοί χρήστες του μειώνονται. Σήμερα αποτελούν μόνο το 2% των συνολικών χρηστών.

Αντιθέτως σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, στην Πορτογαλία αλλά και στην Ελλάδα το Hi5 γνωρίζει ιδιαίτερη επιτυχία.

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2008

ΗΣΑΠ και η τριχα καγκελο...

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του σύμφωνα με την Αστυνομία από το πρωτοφανές δυστύχημα που σημειώθηκε στον τερματικό σταθμό του ΗΣΑΠ, στον Πειραιά, ενώ άλλα έξι άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά, τέσσερα εκ των οποίων μεταφέρθηκαν στο Ασκληπιείο Βούλας για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, νεκρός είναι ένας αλλοδαπός ζητιάνος περίπου 35 ετών, η σορός του οποίου βρέθηκε στα συντρίμμια του μαντρότοιχου που χτύπησε ο συρμός.

Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο πριν από τη μία το μεσημέρι της Παρασκευής όταν συρμός που βρισκόταν στο χώρο συντήρησης του τερματικού σταθμού, προκειμένου να καθαριστεί, άρχισε να κινείται από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Διάνυσε περίπου 200 μέτρα και "έσκασε" στο μαντρότοιχο του σταθμού πριν καταλήξει κυριολεκτικά στο δρόμο, παρασύροντας δύο αυτοκίνητα στην ακτή Καλιμασιώτη.

Μάλιστα από θαύμα δε θρηνήσαμε περισσότερα θαύματα, καθώς στο σημείο που σταμάτησε ο συρμός υπάρχει στάση λεωφορείων, στην οποία περιμένουν πολλά άτομα καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Τεχνικοί του ΗΣΑΠ διενεργούν έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος, ενώ ειδικός γερανός της Πυροσβεστικής επιχειρεί να μεταφέρει το συρμό από το δρόμο.

Τα δρομολόγια του ηλεκτρικού διεξάγονται κανονικά.

Ρεπορτάζ απευθείας σύνδεσης την ώρα του δυστυχήματος
---> http://www.skai.gr/master_avod.php?id=74254

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2008

Traffic Jam in Cairo...

Για να μην μιλάμε μόνο για την κατάντια των ελληνικών δρόμων...

Windows Live Messenger 9 Beta

Σε τελική ευθεία βρίσκεται η νέα beta έκδοση του Windows Live Messenger η οποία έφτασε την έκδοση 9.0.1407.1107. Η πρώτη beta έκδοση είχε διατεθεί αποκλειστικά σε 5.000 beta testers ενώ αυτή η έκδοση είναι διαθέσιμη για όλους. Χτες την έκανα εγκατάσταση και είδα ότι πολλές βελτιώσεις έχουν γίνει στο αισθητικό μέρος της εφαρμογής και επίσης στις λειτουργίες του.

Ένα από τα νέα χαρακτηριστικά είναι ότι μπορεί πλέον κάποιος να κάνει sign in από διαφορετικές τοποθεσίες χωρίς να απαιτείται η αυτόματη αποσύνδεση σε κάποια άλλη τοποθεσία που είχαμε ήδη κάνει sign in. Βέβαια δεν ξέρω πόσο χρήσιμο είναι αυτό για κάποιους αλλά είναι πλέον εφικτό με τη νέα έκδοση.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό που μου άρεσε είναι ότι μπορούμε να αντιστοιχήσουμε σε κάθε μια επαφή (δεξί κλικ πάνω σε μια επαφή και επιλέγουμε “Choose sounds for this contact”) μας ξεχωριστά ένα ήχο ή ένα τραγούδι και να αναπαράγεται αυτόματα όταν αυτή συνδέεται ή μας στέλνει άμεσο μήνυμα στον υπολογιστή μας. Έχω βάλει σχετική εικόνα παρακάτω που μπορείτε να δείτε ότι υπάρχει και ενσωματωμένο εργαλείο για να κόβουμε το αρχείο μουσικής εκεί που θέλουμε.

To νέο Windows Live Messenger υποστηρίζει επιτέλους προσθήκη κινούμενων αρχείων .gif στη θέση της προσωπικής μας εικόνας. Έπαιξα λίγο με τα gifakia που είχα και μπορώ να πω ότι είναι πολύ όμορφο αυτό που φαίνεται στον συνομιλητή μας. Δοκιμάστε ότι αρχείο animation .gif θέλετε και αυτόματα θα προσαρμοστεί στο μέγεθος του messenger.

Μία άλλη νέα λειτοργία έχει να κάνει με τον αποκλεισμό κάποιου χρήστη (block contact) όπου πλέον επειδή το spam έχει εμφανιστεί και στην υπηρεσία του messenger μπορούμε να κάνουμε αποκλεισμό ενός χρήστη και ταυτόχρονα να αποσταλεί αναφορά στην Microsoft ότι ο χρήστης αυτός είναι spammer (block and report as spammer).

Υπάρχουν βέβαια αρκετές άλλες αλλαγές που αφορούν την επιπλέον ασφάλεια στις συνομιλίες, αλλαγές αισθητικές κλπ που μπορείται να τις ανακαλύψετε κάνοντας εγκατάσταση τη νέα beta έκδοση του Windows Live Messenger 9.


Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για λήψη στα παρακάτω links:

Windows Live Messenger 9 Beta
Rapidshare , Super Downloads

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2008

Moonlight Shadow - Mike Oldfield

Μικρό αφιερωματάκι σε δύο αγαπημένα τραγούδια με μοναδικό κοινό τη λέξη "Moon".

The last that ever she saw him
Carried away by a moonlight shadow
He passed on worried and warning

Carried away by a moonlight shadow.

Lost in a river last saturday night

Far away on the other side.

He was caught in the middle of a desperate fight
And she couldn't find how to push through
The trees that whisper in the evening

Carried away by a moonlight shadow

Sing a song of sorrow and grieving

Carried away by a moonlight shadow

All she saw was a silhouette of a gun

Far away on the other side.

He was shot six times by a man on the run
And she couldn't find how to push through


Blue Moon -- Mi Luna Azul



Blue Moon
You saw me standing alone
Without a dream in my heart
Without a love of my own
Blue Moon
You know just what I was there for
You heard me saying a prayer for
Someone I really could care for

And then there suddenly appeared before me
The only one my arms will hold
I heard somebody whisper please adore me
And when I looked to the Moon it turned to gold

Blue Moon
Now I'm no longer alone
Without a dream in my heart
Without a love of my own

Αφιερωμένο, ξέρεις εσύ... Φιλιά!

Εξυπνάδες με τα Windows Xp



A) Πως να δημιουργήσετε έναν αόρατο φάκελο οπουδήποτε μέσα στα Windows Xp.
  1. Δημιουργείς το φάκελο Πχ. Στην επιφάνεια εργασίας.
  2. Τον ονομάζεις 0160 ,ενώ έχεις πατημένο το ALT. {Τα νούμερα να μπουν από το Numpad} Δηλαδή ALT + 0160
  3. Επιλέγεις δεξί κλικ στο φάκελο Ιδιότητες -> Προσαρμογή -> Αλλαγή εικονιδίου και επιλέγεις το διάφανο.
  4. Έχεις ένα διάφανο φάκελο.
Β) Πως να την φέρουμε σε κάποιον, δημιουργώντας έναν "ιό".

Ανοίγουμε ένα αρχείο .txt . Έπειτα γράφουμε τα παρακάτω, χωρίς τα "~~~~~~~~"

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
@echo off
title VALENTINES DAY VIRUS
color 04
echo YOU HAVE A VIRUS IN YOUR COMPUTER!
pause
echo VIRUS IS TRYING TO FIND YOUR DOCUMENTS
pause
echo DO YOU WANT TO DELETE THE VIRUS?
echo PLEAZE PRESS ENTER
pause
echo ACCESS DENIED
pause
echo ACCESS DENIED
echo ACCESS DENIED
pause
echo ACCESS DENIED
echo ACTIVATING VIRUS!
echo VIRUS ACTIVATED!
pause
:1
dir/s
goto 1
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Σώστε το ως mplampla.bat βάζοντας ένα δικό σας όνομα..
Έπειτα απλά πατήστε πάνω του και έτοιμο το αποτέλεσμα.

Γ) Τέλος ένα κρυμμένο βιντεάκι των Windows XP με τον Darth Vader
  1. Πατάμε Εκτέλεση από το Μενού Έναρξης.
  2. Έπειτα telnet στο Διάστημα που υπάρχει.
  3. Εμφανίζεται μία μαύρη οθόνη στην οποία πατήστε "ο", χωρίς τα ""
  4. Στην επόμενη οθόνη towel.blinkenlights.nl
  5. Για κάθε επόμενο βήμα πατάμε enter.

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2008

Misuse , Music Band

"Οι misuse δεν έχουν τραγούδι.Τα κομμάτια τους είναι μια περιπλάνηση σε αντιθετικά συναισθήματα. Φόβος και ελπίδα, προσμωνή και ματαίωση, δυναμική και λυρισμός, συγκρούονται για να ενωθούν τελικά σε ένα ηχητικό καλειδοσκόπειο. Η δομή των κομματιών είναι post rock, με επιρροές από ψυχεδέλεια και heavy rock αναφορές. Οι συνθέσεις είναι οργανικές με έντονες εξάρσεις, που άλλοτε ξεδιπλώνονται προοδευτικά και άλλοτε εισβάλουν σαν καταλύτης στην μελωδία.."

Αυτός λοιπον ο δυναμικός λυρισμός και η μελωδία ξεκίνησαν το ταξίδι τους το 2001 όποτε και σχηματίστηκε η μπάντα από τους Δημήτρη Π.-κιθάρα, τίτο-κιθάρα, Σταύρο Μ.-μπάσο, Χρήστο Κορμαλή-τύμπανα και Κώστα Στεργίου-πλήκτρα. Μετά το θάνατο του Χρήστου Κορμαλή σε μοτοσυκλετιστικό δυστήχημα το Σεπτεβρη του 2006 και μια φυσιολογική διακοπή πέντε μηνών, στα τύμπανα βρέθηκε ο nid. Τραγούδια των misuse έχουν συμπεριληφθεί στην δυσεύρετη συλλογή "Mad Athens Presents Pop scene 01" by Rubber, στην "Civil Cinder Regalia vol.1" by Tobruc Records, καθώς και στις δύο από τις τρείς πρώτες συλλογές της spinalonga, στην "Ιn The Junkyard Volume One" με το desercid και στην "Ιn The Junkyard Volume 3" με το While It Lasts.
Το συγκρότημα έχει παρουσιαστεί επί σκηνής αρκετές φορές σε Αθήνα και επαρχία, με αποκορύφωμα ίσως τον Απρίλιο του 2003 όπου άνοιξαν τη συναυλία των Mogwai. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι το τραγούδι τους "Progyria" έχει χορογραφηθεί από τη Νεφέλη Σταμούλη και έχει παρουσιαστεί στη Βάρνα της Βουλγαρίας και στη Θεσαλλονίκη.

maybetomorrowgr.blogspot.com


Formed sometime in 2001 - Played several gigs in Athens at various venues, including a support gig of Mogwai at Ark No.6 on April 2003, after being selected by Mogwai. Also played in several towns including Antiparos, Lehaina and Tripoli - Songs of Misuse are included in the now very hard to find compilations: "Mad Athens Presents Pop Scene 01" by Rubber, "Civil Cinder REgalia Vol. 1" by Tobruk Records & "In The Junkyard vol. 1" by Spinalonga - Misuse's song "Progyria" has been choreographed by Nefeli Stamouli. The choreography has taken part in the World Choreography Contest In Varna, Bulgaria in August 2006 & has also been presented at HELEXPO International Exhbition in Thessaloniki in an event of the Hellenic Dance Company in association with the Hellenic Ministry of Culture, in Aristotelous Square on September 2006.

November 2007 sets the beginning for the production of our first official full length album.

If you like the sound, you can download "Desecid" and "Locked In A Bar" at the website of label Spinalonga

Περισσότερα για τους Misuse, τραγούδια, ίνφο, ιστορία,
http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=74577357
Επίσης η συνέντευξη που είχαν δώσει στη τηλεόραση παρακάτω..

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2008

Μόλις Χώρισα!!

Να βγω να το γιορτάσω; Ή να πέσω πάλι σε κατάθλιψη; Να μείνω ένα μήνα με τις πυτζάμες μου; Να τσακίσω ένα οικογενειακό παγωτό; Να ζαλίσω για άλλη μια φορά τις φίλες μου; Να ακούσω τη συλλογή μου από μελαγχολικά τραγούδια; Να κοιτάζω τα (λίγα ευτυχώς) ενθύμια κι αυτής της σχέσης και να μελαγχολώ;



Βασισμένο σε υπερεπιτυχημένο θεατρικό περιορισμένης χωρητικότητας, η κινηματογραφική μεταφορά του «Μόλις Χώρισα», σέβεται τις διαστάσεις της προγονικής του κατοικίας και φυλακίζει τη δράση σε υπερμοντέρνα πολυκατοικία μιας αγνώριστης Ιπποκράτους.

Μπορεί η Αθήνα του «Μόλις Χώρισα» να πάσχει από υπερβολικό lifting, η μεταμόσχευση καρδιάς όμως κρίνεται πέρα για πέρα επιτυχημένη: οι επτά χαρακτήρες του θεατρικού μεταφυτεύονται στη μεγάλη οθόνη διατηρώντας ατόφια τη φρεσκάδα τους - αυτοί που παρουσιάζουν πρόωρα σημάδια κινηματογραφικής γήρανσης (που αγγίζει τα όρια του πλεονασμού) είναι οι περιφερειακοί χαρακτήρες: οι αρχετυπικοί latin lover και pizza boy, απαραίτητα συστατικά κάθε γυναικείας φαντασίωσης που σέβεται τον εαυτό της, είναι μάλλον μπαγιάτικα και θα έπρεπε να είχαν αναλωθεί πριν την ημερομηνία λήξης.

Τώρα, ποιο από τα δύο φύλλα (αρσενικό ή θηλυκό) υποθάλπει φαντασιώσεις με πρωταγωνίστρια τη Μαρία Μπακοδήμου ως πλασιέ τάπερ δεν γίνεται ποτέ ξεκάθαρο, αλλά παρόλο το τηλεοπτικό της μπρίο, μάλλον θα έπρεπε να είχε μείνει στο ψυγείο. Οι κεντρικοί χαρακτήρες ωστόσο προάγονται με άριστα, δείχνοντας πλήρη συνέπεια στο συλλογικό ρόλο των «υποστηρικτών» της χαροκαμένης Ηλέκτρας, με την πληθωρική Μαρία Λεκάκη να προηγείται στις προτιμήσεις ως αισθησιακή φωτογράφος ελευθέρων ηθών.

Αν και ο Γιάννης Τσιμιτσέλης διατηρεί το ίδιο δυσαρεστημένο ύφος που είχε επιδείξει σε όλες τις μέχρι τώρα κινηματογραφικές του εμφανίσεις, ο προβληματισμός του ταιριάζει γάντι, αφού αποφασίζει να δώσει τέλος σε έξι χρόνια σχέσης και μάλιστα με μοναδικό σύμμαχο τον τηλεφωνητή! Οι ενδυματολογικές επιλογές της μαμάς-Ζουμπουλίας (Ελισάβετ Κωνσταντινίδου), που ανεβοκατεβαίνει πατώματα τυλιγμένη με χειροποίητα πετσετάκια, θα έπρεπε κανονικά να ξεκινήσει νέα μόδα, αν δεν την ξεπερνούσαν σε ευφάνταστες εμφανίσεις οι Μονογιού/Καραμίχος πάνω σε απεγνωσμένη προσπάθεια να αναπτερώσουν το γαμήλιο πάθος τους. Κάπου εδώ αρχίζουν και οι ενστάσεις μας, διότι το κωμικό στοιχείο της υπερβολής θέλει κι αυτό το μέτρο του και δυστυχώς το «Μόλις Χώρισα» πάσχει από υπερδιέγερση. Οι ρυθμοί του παραμένουν φρενήρεις από την αρχή ως το τέλος, χωρίς την παραμικρή δραματουργική ανάπαυλα οδηγώντας το υστερικό σύμπαν του Βασίλη Μυριανθόπουλου σε αναπόφευκτο νευρικό κλονισμό.

Δέσποινα Παυλάκη


Αν είναι τόσο καλό όσο η θεατρική παράσταση, θα ξεκαρδιστείτε στο γέλιο…

Πρωταγωνιστούν :

Ζέτα Μακρυπούλια η Ηλέκτρα
Γιάννης Τσιμιτσέλης ο Πέτρος
Ελισάβετ Κωνσταντινίδου η Μαμά
Μαρία Λεκάκη η Λού
Γιώργος Καραμίχος ο Δημήτρης
Άννα Μονογιού η Μαίρη
Σήφης Πολυζωίδης ο Μήτσος
Jean Bernard Fenaille ο Vitor
Σίσσυ Χρηστίδου η Μπέτυ - Τόμυ Σκλάβος ο Μιχάλης
Κίμων Φιορέτος το Πίτσα Boy
και η Μαρία Μπακοδήμου στο ρόλο της Τιτίκας

http://www.molisxorisamovie.gr/

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2008

Zahopoulos 4 ever

Με κάποιο τρόπο έφτασε στα αυτιά όλων πως το βίντεο έχει ανέβει στο διαδίκτυο (μου είπαν πως το είπαν και στο Extra-3). Οι μηχανές αναζήτησης μετά από αυτό, έχουν πάρει φωτιά! Αναζητήσεις όπως “xxx zahopoulos, zahopoulos dvd, hot zahopoulos, evi kai xristos” και όχι μόνο είναι οι πιο πιθανές. Στο youtube το ίδιο, πόσο μάλλον στο youporn

Εδώ ο κόσμος καίγεται και εμείς ψάχνουμε για … dvd!



Μέχρι τότε απολαμβάνουμε βιντεάκια της μορφής του παρακάτω..

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2008

Radiohead - Exit Music (For A Film)

Wake.. from your sleep
The drying of your tears
Today we escape, we escape

Pack.. and get dressed
Before your father hears us
Before all hell breaks loose

Breathe, keep breathing
Don't lose your nerve
Breathe, keep breathing
I can't do this alone

Sing.. us a song
A song to keep us warm
There's such a chill, such a chill

You can laugh
A spineless laugh
We hope your rules and wisdom choke you
Now we are one in everlasting peace

We hope that you choke, that you choke
We hope that you choke, that you choke
We hope that you choke, that you choke

Radiohead - "Jigsaw Falling Into Place"

Just as you take my hand
Just as you write my number down
Just as the drinks arrive
Just as they play your favourite song
As your bad mood disappears
No longer wound up like a spring
Before you've had too much
Come back in focus again

The walls abandon shape
They've got a cheshire cat grin
All blurring into one
This place is on a mission
Before the night owl
Before the animal noises
Closed circuit cameras
Before you're comatose

Before you run away from me
Before you're lost between the notes
The beat goes round and round
The beat goes round and round
I never really got there
I just pretended that I had
What's the point of instruments
Words are a sawed off shotgun

Come on and let it out
Come on and let it out
Come on and let it out
Come on and let it out

Before you run away from me
Before you start unravelling
Before you take my mic
Just as you dance, dance, dance

Jigsaws falling into place
There is nothing to explain
Regard each other as you pass
She looks back, you look back
Not just once
Not just twice
Wish away the nightmare
Wish away the nightmare
You've got a light you can feel it on your back
You've got a light you can feel it on your back
Jigsaws falling into place